10 leukste musea in Nederland

Een nachtje of weekendje weg in Nederland? Ontdek de omgeving van Nederland en verdiep u in de geschiedenis tijdens een bezoek aan verschillende musea. Nederland telt wel honderden verschillende musea. De 10 leukste musea van Nederland? Die leest u hier!

1. Rijksmuseum
Breng tijdens uw nachtje of weekendje weg een bezoek aan het Rijksmuseum; één van de beroemdste musea van Europa waar u meer dan 8.000 werken kunt bewonderen.

2. Het Spoorwegmuseum
Op zoek naar een museum voor jong en oud? Verdiep u in de spoorwegtechnologie en bekijk interactieve tentoonstellingen in het Spoorwegmuseum wat bekend staat als één van de leukste musea in Nederland.

3. Het Noordbrabants Museum
Bekijk werken van onder andere Rembrandt, Van Gogh, Rubens, Monet en Picasso tijdens een bezoek aan het Noordbrabants Museum.

4. Van Gogh Museum
De werken van Van Gogh bekijken tijdens uw weekendje of nachtje weg? De grootste verzameling werken vind u in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

5. Het Mauritshuis
De beste Nederlandse schilderkunst van Rembrandt en Vermeer bewonderen? Dan is een bezoekje aan het Mauritshuis een absolute aanrader!

6. Het Openluchtmuseum
Een dagje eropuit in de buitenlucht en u verdiepen in de cultuurhistorie? Dan is het Openluchtmuseum in Arnhem de perfecte match.

7. Anne Frank Huis
Benieuwd naar het verhaal van Anne Frank? Breng dan een bezoek aan het Anne Frank Huis en bekijk hoe Anne Frank en haar joodse familie meer dan twee jaar ondergedoken zaten.

8. NEMO Wetenschapsmuseum
Ligt uw interesse op het gebied van wetenschap en techniek? Maak kennis met de wereld van NEMO tijdens een bezoek aan het NEMO Science Wetenschapsmuseum in Amsterdam.

9. Het Drents Museum
Bent u meer geïnteresseerd in prehistorische kunstvoorwerpen? Ga tijdens een nachtje of weekendje weg naar het Drents Museum en duik in de historie.

10. Het Kröller-Müller Museum
Uw weekendje of nachtje weg in de natuur combineren met een bezoek aan een museum? Dan is het Kröller-Müller Museum, gelegen in de Veluwe, wellicht iets voor u.

Verblijf in de buurt
Kom tot rust bij een Van der Valk Hotel in de buurt wanneer u tijdens een nachtje of weekendje weg een bezoek brengt aan één van de leukste musea in Nederland. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk hier ons aanbod