Geschiedenis Van der Valk

In 1939 begonnen Martien en Rie van der Valk samen een restaurant in Voorschoten. Met hard werken en een gastvrije, huiselijke aanpak werd hun eigen zaak een succes.

In de jaren na de tweede wereldoorlog bouwden zij samen met hun 11 kinderen een aantal restaurants, waarbij met name Gerrit van der Valk de grote expansie leidde. Inmiddels is het bedrijf door hun kleinkinderen en achterkleinkinderen uitgebouwd tot het grootste horecaconcern van Nederland met bijna 120 vestigingen wereldwijd, met zo'n 80 in Nederland.

In de groenrijke omgeving tussen de steden Tilburg en Breda heeft Ad van der Valk in 1974 de deuren geopend van Van der Valk Hotel - Gilze Tilburg. Dhr Van der Valk was op dat moment 18 jaar oud en het was één van de eerste opleveringen binnen de toentertijd nieuwe motel-formule van het familiebedrijf. In de afgelopen jaren is Hotel Gilze - Tilburg uitgegroeid tot een van de grootste vestigingen binnen de keten, met vele faciliteiten. Van der Valk Gilze - Tilburg is altijd bezig geweest met creëren van nieuwe manieren om de restaurant- en hotelgasten te faciliteren. Zo was het het eerste Valkhotel met zwembad, opende zij het eerst inpandige casino en was het het eerste Valkhotel met short & long stay appartementen. Meer recentelijk heeft het hotel een wellnesstuin met aangrenzende suites toegevoegd aan haar portfolio. 

Vanaf 2012 heeft de oudste zoon van Dhr van der Valk - Nick - het stokje overgenomen. In deze tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een waar resorthotel met ruim 500 bedden. In de afgelopen 10 jaar is het hotel rigoureus uitgebreid en verbouwd.

Nog steeds is de visie op gastvrijheid van Martien en Rie de basis van de succesvolle "Van der Valk-formule". Hun instelling en ondernemersgeest is een voorbeeld voor jongere generaties "Valken".